kinderen van Carnisse

PROJECTEN: KINDEREN VAN CARNISSE WIJK Sinds vorig jaar (2019) zijn wij begonen met kleine projecten in Rotterdam (thuisbasis) voor kinderen in de Carnisse wijk.

Uit het wijkprofiel van Carnisse komt naar voren dat er veel gezinnen met jonge kinderen wonen, die onder de armoede grens leven. Veel ouders zitten in de bijstand uikering en komen bij de voedselbank. Ze hebben nauwelijks geld over om speelgoed te kopen, om op vakantie te gaan of om kerst te vieren. Voor al deze kinderen (5 tot 12 jaar) willen wij in samenwerking met andere organisaties in Rotterdam de volgende projecten verrichten;

Direct Steun aan alleenstaande ouders

  • Op dit moment helpen wij 2 gezinnen. Het eerste gezin is alleenstaande moeder met 5 kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Wij hebben een kinderfiets gekocht. Zie foto.

  • Het tweede gezin heeft 2 kinderen. Deze gezinnen hebben wel een gezinsondersteuner die deze familie ook met praktische zaken helpt, alleen weten zij nog niet zo goed weet waar aan te kunnen kloppen voor overige hulp in het opknappen en aanpassen van de kinderkamers en ook kleding voor de overige kinderen.

Laptop en gezins gezelschappspelletjes Project
  • In deze tijd van coronavirus, veel kinderen zijn nog thuis omdat sommige ouders het veilig vinden thuis te leren. Na het coronavirus is er veel onzekerheid over de toekomst. Wij willen voor deze groep gezinnen extra helpen met
  • Een laptop voor huiswerk – Sommige van deze gezinnen hebben een laptop thuis voor 2 tot 4 schoolgaande kinderen.
  • Gezins gezelschapspelletjes voor het hele gezin – Internet en online games zijn modern, maar het neemt de tijd die gezinnen met elkaar doorbrengen weg. Daarom moedigen we gezinnen aan om samen handmatig spelletjes te spelen.