Nieuwsbrief Weeskinderen

Sinds kort hebben wij de foto’s van de 22 weeskinderen gegeven aan de Nazerene Compasion Ministry bij de KVDA Nairobi. Deze kinderen worden in een database gezet om zo geadopteerd te kunnen worden door leden van de Nazerene kerk wereldwijd. De portfolio van deze kinderen ligt nu klaar en wordt gestuurd vanaf de hoofdkantoor in Kansas City naar de NMI in Rotterdam.

Betty is een van de weeskinderen die nu 4maanden gesponsord word door familie Overduin vanuit de kerk van de Nazerene in Rotterdam Zuid. Ze is erg dankbaar dat ze naar school kan blijven gaan. Nu komt haar droom om verpleester te worden steeds dichterbij. Als je geinteresseerd bent om een van de kinderen financieel te adopteren/steunen voor schoolgeld en dagelijkse voorzieningen, laat het ons weten.

Community Center

De opslagruimte is bijna klaar. Zodra deze af is en er weer geld beschikbaar is kunnen we verder met het bouwen van de slaapzaal. Voor de slaapzaal is € 20.000 euro nodig.  Mocht iemand willen doneren voor de slaapzaal, neem dan contact met ons op: zie de contact-pagina voor onze gegevens.

Computerles

In april 2017 is Dorcas naar Kenia afgereisd naar het project gebied in Marakwet met een Nederlands stel (Tom en Hannelies). Tom ging computerprogramma les geven (zoals o.a. Excel en Powerpoint) aan het locale bestuur van Sosorwo Fonds zodat het makkelijker is om bijvoorbeeld rapporten en financiele administratie te maken in Excel . De mensen van het bestuur zullen deze kennis dan weer overdragen aan anderen.

Hannelies heeft de Alika Beads Women Group in een 4 daagse training gegeven over sieraden. Ze hebben armbanden, kettingen en oorbellen gemaakt van kralen en locale materialen. De bedoeling is dat ze in de toekomst sieraden gaan maken die Dorcas weer naar Nederland meebrengt om het te verkopen.

Sosurwo krijgt regelmatig Engelse lesboeken van Biblionef en Dorcas brengt deze naar de scholen in het project gebied. We hebben een paar jaar geleden een programma begonnen waar wij de schoolgaande jongeren stimuleren om meer Engels schoolboeken te lezen, want hoewel Engels een officiele examenvak is, spreken de  kinderen voornamelijk Swahili en de locale taal en is hun Engels erg matig. Sinds ze deze boeken van Biblionef hebben ontvangen is hun Engels aanzienlijk verbeterd en doen ze het echt veel beter op de examens. Dank aan Biblionef voor de donaties.

 

Scroll to Top