First church of nazarene

Sosurwo Fonds zet zich in om problemen in het Marakwet East Constituency in Kenya tegen te gaan. Het Fonds zet zich in voor weeskinderen en het oprichten van de kerk van de Nazarener die nieuw is in dit deel van Kenia.

Sinds 2015 is het project van start gegaan van het Nazarene Community Center .

Waat doen de Fonds:

Steun kinderen voor financiele adoptieren

Slaapzaal project

Bouw van de kerk van de Nazarener

 

 

De Kerk van de Nazarener is officiel op 24 november 2019 geinstalleerd en erkend is als de officiele Kerk van de Nazarener, die nieuw is in dit deel van Kenia. De kerkdienst begon in het buitenveld van het stukje land dat we hadden gekocht.

Soms, als het gaat regenen gaan ze allemaal in de kleine ruimte van de schuur schuilen.Het zou een voorrecht zijn als er een kerkgebouw is waar zondagdiensten kunnen worden gehouden en doordeweeks les te geven in de leer van de Kerk van de Nazarener aan de jeugd en volwasenen.

Tot nu toe zijn de volgende onderdeel bereikt.

  • De stukje grond heeft nu een eigendomsakte gekregen van de overheid.

  • Een tweekamer schuur is gebouwd

  • De Kerk van de Nazarener is officiel nu gevestigd in Marakwet East.

  • De leden weden officiel gedoopt en een avondmaal was bediend voor de eerste keer .
  • Marakwet East – First Church of Nazarene en is actief met meer dan 26 volwassen leden, 10 jongeren en rond de 30 jongeren tussen de 3 en 12 jaar.

  • Sosurwo Fonds en het veldkantoor van de Church of Nazarene Kenya en de District advies Raad (Rift Valley) werken nu samen om de kerk en de Community Center naar het volgende niveau te sturen.

  • Er is een samenwerking voor dit project met de D(NMI) Lokale en Landelijk zendingsraad in Nederland en in Kenia.