Nieuwsbrief updates April 2023

Beste partners/donateurs,

Hierbij onze nieuwbrief van april 2023.

Wij zijn dankbaar voor uw voortdurende steun in de afgelopen jaren

Namens onze vrijwilligers van het Maaltijden Project

Met vrindelijke groet,
Dorcas Chepkwony

Oprichter /Voorzitter – Sosurwo Fonds
Email: dorcas@sosurwofonds.com
Tel. 0687581795

Buurtmaaltijden Carnisse

In 2021 hebben wij bij verschillende fondsen een aanvraag ingediend voor ons maaltijdproject en ook voor projecten in ons projectgebied in Kenia.
Omdat alle subsidies die wij hebben aangevraagd zijn goedgekeurd en uitbetaald, hebben wij veel maaltijden kunnen maken voor mensen die in de Carnisse/Tarwewijk in Rotterdam Zuid wonen en ernstige financiële problemen hebben.

Wij werken ook samen met het Rode Kruis Voedselhulp programma die ons Albert Heijn kaarten geven.

Deze kaarten zijn bedoeld voor mensen die nog niet terecht kunnen bij de voedselbank. Zo kunnen zij boodschappen halen bij een Albert Heijn filiaal in Rotterdam.

Deze donatie van het Rode Kruis heeft het hele jaar deelnemers fantastisch geholpen.

In 2021 hebben wij in totaal 8000 maaltijden uitgedeeld voor 65 huishoudens.

Vanaf oktober 2022 zijn er Poolse arbeidsmigranten bij gekomen voor het maaltijdproject. Het aantal deelnemers is daardoor nog groter geworden.

Het totaal aantal maaltijden die wij gemaakt hebben in 2022 bestaat uit 8640 maaltijden.

De kinderen van de diverse bovenstaande gezinnen zijn met Sinterklaas dit jaar verrast met een cadeaubon.

Gedurende het hele jaar zijn er diverse fondsen die een donatie gegeven hebben voor het maaltijd project.

De grootse gift kwam van ‘Max Maakt mogelijk’ (MMM). Deze organisatie is in de kerk geweest en heeft daar televisieopnamen gemaakt.

Het Sosurwo Fonds heeft in het jaar 2021 en 2022 samengewerkt met het Rode Kruis Voedselhulpproject en ook met ‘Max maakt Mogelijk’.

We hebben ook de zaal van de Kerk v/d Nazarener gratis mogen gebruiken.

Voor deze hulp en alle andere fondsen zijn wij dankbaar.

Andere fondsen die ons maaltijdproject hebben gesteund in de afgelopen jaren zijn:

het Oranje Fonds, Bewoners Initiatief, Gemeente Rotterdam, Stadsmarinier en de Haella stichting.

Vanaf 2020 t/m 2022 heeft het Sosurwo Fonds het maaltijdenproject geleid. Het Sosurwo  Fonds heeft ook projecten in Kenia en daarom is  besloten om Sosurwo Fonds 2 op te richten die vanaf 2023 het maaltijdproject gaat overnemen met een aparte bankrekening.

Omdat deze twee namen erg op elkaar lijken, is besloten om er stichting BuurtMaaltijden Carnisse (BMC) van te maken, met een apart bestuur.Hieronder staat het splitsingsproces met pijlen uitgewerkt.

Wij blijven jullie op de hoogte houden.

KENIA

Nazarene Community Center

In Kenia steunt Sosurwo Fonds verschillende projecten in het Marakwet East Constituency. Tijdens de coronacrisis ontvingen wij donaties om  mondkapjes te kopen voor de bevolking en ook voor andere corona gerelateerde materialen zodat de mensen ook gevaccineerd konden worden.

De weeskinderen kunnen het kerkgebouw gebruiken waar ze kunnen eten en ook kleren krijgen. We hopen dat we financiering krijgen om het Community Center te bouwen voor de 100 kinderen die we op dit moment helpen. De kinderen slapen niet in het Community Center maar bij familieleden zoals oma en opa, tante of andere familieleden.

Als men geen familieleden heeft zullen de bestuursleden van onze zusterorganisatie Sosurwo Fonds Kenia op zoek gaan naar anderen waar ze bij kunnen wonen. Het Community Center zal echter enkele kamers met bedden hebben die ze zullen verhuren aan kinderen uit grote steden om zomervakanties door te brengen en het dorpsleven te ervaren.

Door de kamers te verhuren, creëren we inkomsten die ten goede komen aan het Community Center.

Church of The Nazarene – Marakwet East Kenya

In dit gebied hebben wij ook een kerk gebouwd, waar de kinderen godsdienstonderwijs kunnen krijgen. Dit zal een goede basis zijn voor hun relatie met God en dus hun verdere leven.

Schoolproject / Feed the Children Campaign

In het Nazarene Community Center zijn er ongeveer 100 kinderen. Ze wonen bij oma, opa  of andere familieleden. Ze komen alleen eten en andere hulp halen bij het kerkgebouw. Zie onze nieuwe website als je een kind wil adopteren. We hebben 3 verschillende adoptie mogelijkheden.

Wil je een ‘feed the children’ project steunen,  ga dan naar ‘Steun Feed the children Campaign’ of kijk op onze website www.sosurwofonds.com en selecteer welke project je wil steunen.

Namens het Sosurwo Fonds team, Dorças Chepkwony

 

Scroll to Top